zaterdag 2 november 2013

Zon en zee, geen zorgen




Inmiddels zijn we al weer een week terug uit Cyprus waar we tijdens de herfstvakantie mochten genieten van een weekje prachtig weer op een bijzonder eiland. Het was er de hele week ruim 28 graden dus echt een heerlijke temperatuur, al koelde het 's avonds wel wat af.
Overdag was het dan ook fijn afkoelen in zwembad of in de helderblauwe zee.

De vliegreis is altijd even inproviseren; zeker als de reis een paar uur duurt en je een warme maaltijd krijgt aangeboden die Tess dan niet kan eten. Ik heb het nog niet goed uitgezocht, maar volgens mij hebben reizigers met een of meerdere voedselallergieën niet of nauwelijks te kiezen in een vliegtuig. Mocht iemand andere ervaringen hebben dan hoor ik dat graag. Ik weet alleen van een vegetarische maaltijd mogelijkheid...
Er moet dus voldoende eten en drinken mee voor de reis die ongeveer een hele dag in beslag neemt. Iets kopen op het vliegveld is vaak geen optie; het blijft dan beperkt tot wat snoep of een paar naturel chipjes. Maar ergens wat gaan eten behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Eenmaal op de plaats van bestemming is de reis al snel vergeten en kunnen we voldoende etenswaren verkrijgen in de lokale supermarktjes. Tess heeft genoten van o.a. zelfgemaakte crostini op basis van pita brood (alleen water, zout en bloem), olijfolie, tomaten en verse basilicum uit de tuin.
En ook de mandarijnen uit de tuin werden dagelijks gezocht en geplukt om ze zelf te persen.

foto.JPGOpvallend van een verblijf in een mediterraan klimaat is altijd dat haar huid na een paar dagen zienderogen opknapt. Verder heeft ze minder medicijnen nodig (weinig puf / ventolin voor benauwdheid) en de combinatie zon en zee doet wonderen voor haar hele gestel.
Bij thuiskomst lijkt het wel alsof haar lichaam zich direct weer moet aanpassen; koude lucht, vochtigheid en regen zijn niet de beste onderdelen voor een gezond lichaam. Gelukkig hebben we de zomer een weekje kunnen rekken op deze manier en heeft Tess nog een week lang een extra dosis vitamine D opgeslagen voor de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten