zaterdag 12 oktober 2013

Inspiratie en plezier






Gisteren hebben Tess en ik genoten van het Dierenpark Amersfoort. Door de Stichting Voedselallergie was een landelijke dag georganiseerd met veel lezingen, kookworkshops, activiteiten en leuke verrassingen voor kinderen. Binnen een half uur na aankomst was Tess al geschminkt als een echte tijger.
Natuurlijk mochten we ook een rondje door het park lopen en kijken naar alle bijzondere dieren die er rondlopen of in de speeltuin spelen.
Voor Tess was het met name heel speciaal dat er allemaal andere mensen rondliepen die ook allergisch zijn voor bijvoorbeeld melk, noten, vis of ei. En dat waren er nogal wat.....

Er waren stickers te verkrijgen, allergeenvrije producten en Tess heeft heerlijk gesmuld van een bordje friet met als toetje een perenijsje. Wat dan heel fijn en ook bijzonder is om op te ervaren is dat ze zelf steeds bleef vragen of ze bijvoorbeeld een bepaalde stroopwafel of een worstje wel mocht en kon eten. Dus zelfs in een omgeving waar er waarschijnlijk niet heel veel fout kan gaan qua voedsel vanwege allergeenvrije producten blijft ze alert en vragen stellen over het soort eten dat ze krijgt voorgeschoteld. Dat stelt gerust en maakt me dankbaar en trots tegelijk.

Veel dank dus aan de organisatie:  het was heel goed georganiseerd!
Een dag vol inspiratie en zowel leuk voor Tess als ook voor mij om beter kennis te kunnen maken met de Stichting en met o.a. de redactie van het tijdschrift dat de Stichting een paar keer per jaar uitgeeft.
Op naar het volgende uitje.

















Een dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten