dinsdag 8 juli 2014

Voetbal en shoarma



De zomer is al volop in gang en onze agenda is ook in de laatste schoolweken goed gevuld met feestjes, afsluitende toernooien, schoolfeesten en barbecues van voetbal- of hockeyteams.
En niet te vergeten natuurlijk het WK voetbal waar we nog een kleine week van kunnen genieten, nu nog in volle afwachting van de wedstrijd tegen Argentinië komende woensdag.
Tess is als voetballer ook zeer geïnteresseerd in het schema, de wedstrijden en de doelpunten en niet te vergeten in de kapsels, tattoos en voetbaloutfits van de heren; het blijft wel een voetbalster met een vrouwelijke visie.

Tijdens de WK wedstrijden wordt er bij ons regelmatig gesmuld van een broodje shoarma met knoflooksaus. Nadat we de vorige keer een heftige allergische reactie bij Tess constateerden na het eten van verpakt shoarmavlees uit de supermarkt (navraag bij de fabrikant leverde onder meer op dat er wel melkbestanddelen aanwezig waren in tegenstelling tot de vermelding op het etiket en de verpakking) durfden we het niet nog eens aan om kant en klaar shoarmavlees aan te schaffen.
Het werd tijd voor het bedenken en samenstellen van een allergeen vrije variant.
Inmiddels hebben we onze eigen variant bedacht en heeft Bernd zelf een verantwoorde en lekkere knoflooksaus  klaargemaakt, tot grote vreugde van Tess. Zo kan ze in ieder geval samen met de mannen op de bank eten en smult ze van haar eigen broodje shoarma met knoflooksaus!

Ingrediënten voor twee personen

Voor het broodje kun je de voorverpakte pitah broodjes gebruiken of een stukje stokbrood (zonder melk of ei)

200 gram kipfilet
50 gram ontbijtspek (kan evt ook weggelaten worden)
paprika poeder
komijn gemalen
peper en zout
1 kleine ui
1 teen knoflook
 citroensap
Oatley (haver cuisine), ongeveer 150 ml

De kipfilet in kleine stukjes snijden en bakken in de pan met olijfolie, ontbijtspek en halve ui in kleine stukjes en met de helft van de teen knoflook. Na enige tijd een theelepel paprikapoeder en gemalen komijn toevoegen, samen met wat peper en zout op smaak brengen. Op een zacht vuur nog even goed gaar laten worden en daarna van het vuur halen. Vlees afdekken met wat aluminium folie.
In een kommetje de Oatley gieten en daarbij de andere helft van de knoflook toevoegen, samen met wat peper en zout en beetje citroensap. Ook nog eetlepel ketchup toevoegen en halve ui gefruit in olijfolie. Goed roeren en daarna de saus een tijdje laten afkoelen in de ijskast.

Het vlees verdelen over de pitah broodjes, serveren met wat ijsbergsla of komkommer en als laatste de knoflooksaus verdelen over de broodjes. Mocht je nog meer "oranje"op je bord willen dan kun je er nog wat geschrapte worteltjes bij geven.
Genieten maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten