dinsdag 17 juni 2014

Hurry hurry....Curry

Het blijft toch fijn als je kinderen ook je eigen favoriete recepten gaan waarderen. Oosters en "spicy" eten zoals Indiaas, Thai en Chinees hebben wij lange tijd niet meer zelf thuis klaargemaakt behalve op een enkele avond als we echt genoeg hadden van visstick, droge pasta en gebakken aardappels met knakworst.
Sinds wij rekening moeten houden met aangepaste recepten en apart koken door de allergie van Tess is het helemaal ingewikkeld en wordt het echt improviseren met drie verschillende versies van bepaalde gerechten.
Bij ons aan tafel vind je altijd wel een extra pannetje, een apart gekookt gerecht of een andere versie van hetzelfde gerecht zonder allergenen.
.
Nu de kinderen wat ouder worden en meer gaan proeven en eten kunnen we langzamerhand nieuwe recepten introduceren. Nog plezieriger is het dan als we alle vijf precies hetzelfde kunnen eten; veel efficiënter, handiger en gezelliger. Thais eten vinden we heerlijk en gelukkig hebben we nu een versie van een Thaise curry met kokosmelk die we allemaal kunnen eten en waar iedereen van smult.
En niet te vergeten een belangrijke toevoeging: dit recept is heel snel klaar, dus als je haast hebt.....

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels Thai Red Curry Paste; wij gebruiken merk Koh Thai
1 blikje kokosmelk
1 teen knoflook
1 ui
1 kleine prei
1 bakje champignons
400 gram kipfilet
1 bouillonblokje kip van merk Knorr (zonder ei en melk)
1 theelepel citroensap

Roerbak de kip in olie met knoflook en ui en zet apart. Fruit de currypaste in olie, voeg de prei en champignons toe en daarna de kokosmelk, samen met bouillonblokje en beetje water en breng aan de kook. Eventueel nog andere groenten toevoegen zoals stukjes wortel of taugé en kort gaar koken. Kip met ui opnieuw toevoegen en paar minuten opwarmen en klaar.

Serveren met woknoedels van Conimex, eventueel rijst als alternatief.
(indien gewenst nog wat verse koriander over gerecht strooien)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten