Rode bessen, bosbessen, allemaal favoriete onderdelen voor een lekker toetje of tussendoortje.
Tijdens een kookcursus begin dit jaar leerde ik een heerlijk recept met bosbessen. Met dank aan Health Cooking!
Het recept is eigenlijk een variatie op de havermoutkoekjes. Succes gegarandeerd en erg makkelijk als toetje of tussendoortje.
Benodigdheden:
Voor de vulling
2 eetl
rietsuiker
eventueel
wat water
1 eetl
citroensap
kleine
theelepel kaneel
Voor de crumble
flinke
snuf natriumbicarbonaat of bakpoeder
snufje
zout
Bereiding:
Verwarm
de oven op 180 ° Celcius (hete lucht oven). Vet een vorm in voor de crumble of
bedek de bodem met bakpapier.
Doe de
bessen met de suiker, limoensap, kaneel en een beetje water in een pan een laat
wat inkoken op laag vuur.
Maal het
lijnzaad met de koffiebonenmaler fijn. Het gemalen lijnzaad werkt net als ei,
dus het bindt. Eventueel kun je als ei-vervanger ook het product "No-egg"gebruiken.
Doe in
een kom het meel, gemalen lijnzaad, havermout, suiker, het bi-carbonaat, een
snufje zout en de gesmolten boter.
De helft van dit mengsel druk je op de bodem van de vorm.
De helft van dit mengsel druk je op de bodem van de vorm.
Hier
boven op komt de bessenvulling. Als laatste verspreid je de andere helft van
het deeg luchtigjes over de vulling als een soort kruimeldeeg.
Plaats
de crumble in de oven zo’n 35 minuten. Eventueel serveren met een bolletje sorbetijs.
300 gram bosbessen (uit de diepvries)
120 gram volkorenmeel
80 gram havermout
125 gram rietsuiker of palmsuiker
30 gram gemalen lijnzaad
115 gram gesmolten boter
Benodigdheden:
Voor de vulling
2 eetl
rietsuiker
eventueel
wat water
1 eetl
citroensap
kleine
theelepel kaneel
Voor de crumble
flinke
snuf natriumbicarbonaat
snufje
zout
Bereiding:
Verwarm
de oven op 180 ° Celcius (hete lucht oven). Vet een vorm in voor de crumble of
bedek de bodem met bakpapier.
Doe de
bessen met de suiker, limoensap, kaneel en een beetje water in een pan een laat
wat inkoken op laag vuur.
Maal het
lijnzaad met de koffiebonenmaler fijn. Het gemalen lijnzaad werkt net als ei,
dus het bindt.
Doe in
een kom het meel, gemalen lijnzaad, havermout, suiker, het bi-carbonaat, een
snufje zout en de gesmolten boter.
De helft van dit mengsel druk je op de bodem van de vorm.
De helft van dit mengsel druk je op de bodem van de vorm.
Hier
boven op komt de bessenvulling. Als laatste verspreid je de andere helft van
het deeg luchtigjes over de vulling als een soort kruimeldeeg.
Plaats
de crumble in de oven zo’n 35 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten