dinsdag 22 april 2014
Aspergeschotel
Voor een heerlijke aspergeschotel voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
Ongeveer 8-10 asperges, afhankelijk van de grootte van de asperges
1 pakje Oatley van 150 ml, eventueel Soja Cuisine indien geen soja allergie
100 gram achterham
peper / zout en eventueel nootmuskaat
paar plakjes kaas Wilmersburger, zie hierna voor beschrijving van product.
De asperges schillen en koken, echter niet te lang. Maximaal 5-8 minuten koken, want daarna gaan ze ook nog in de oven. Ondertussen de ham in reepjes snijden en een ovenschaal invetten. De gekookte en uitgelekte asperges in de ovenschaal leggen, beetje nootmuskaat en peper en zout aan de asperges toevoegen naar smaak.
Vervolgens de reepjes ham en de Oatley over de asperges strooien en tot slot kleine stukjes kaas bovenop plaatsen. De ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175 graden ongeveer 20 minuten in de oven zetten en direct serveren. Eventueel kunnen er gebakken of gekookte aardappels erbij worden gegeten. Smullen maar..................
Lang hebben we gezocht naar een "kaas"vervanger voor Tess en na een lange zoektocht toch met behulp van een tip van de redactie van het tijdschrift "Allergie en Voeding" zowaar "kaas"gevonden geschikt voor mensen met een melkeiwit- soja- en ei allergie. Het merk Wilmersburger, van Duitse origine.
Ik heb kaas tussen aanhalingstekens geplaatst, maar toch komt het product een heel eind in de richting van echte kaas. Fantastisch, was mijn eerste reactie, dat dit bestaat! En het smaakt ook goed, zeker als je het smelt. De kaas kun je online bestellen, maar sommige biologische supermarkten verkopen het ook, zoals Marqt. Geheel plantaardig. De basis wordt gevormd door kokos. Bijzonder maar waar. In ieder geval voor Tess echt een (smakelijke) uitkomst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten