zondag 5 januari 2014

Groeien en bloeien



Op 20 december jl. vierden we Tess haar achtste verjaardag. Kleine meisjes worden groot........
Altijd weer even goed om terug te blikken maar ook om naar de toekomst te kijken. Wat is er al veel gebeurd in het leven van deze achtjarige en in ons leven natuurlijk ook.
Extra leuk voor haar was het feit dat we voor het eerst sinds lange tijd op haar verjaardag weer een kerstboom in huis hadden. En dan bedoel ik een echte kerstboom, met kluit en al. Door haar zelf met haar oma in het bos in Voorschoten uitgezocht en uitgegraven. Wat is daar nu zo bijzonder aan zullen jullie denken? Er zijn toch heel erg veel mensen met een echte kerstboom in huis?
Bij ons was dit tot voor kort niet mogelijk vanwege allergische reacties van Tess op de stoffen die in de kerstboom zitten. Bij aanraking van de boom met de huid krijg je in zo'n geval een heftige jeuk aanval en rode uitslag. Dus versieren van een kerstboom is dan niet echt een gezellige bezigheid. Bovendien oefent een boom juist een enorme aantrekkingskracht uit, dus dat maakte het voor Tess een paar jaar geleden extra lastig en ook onbegrijpelijk.
En kunstkerstboom was op zich een goed alternatief en door het hele huis stonden de kunstkerstboompjes in alle formaten te glinsteren en glimmen. Maar ja, het is toch niet helemaal hetzelfde gevoel.
Gelukkig bleek in een recente huidtest dat de reacties zo goed als verdwenen waren, althans voor nu, dus dat was een goede reden om deze kerst ons huis eens extra te versieren met niet alleen slingers voor Tess haar verjaardag, maar ook met een mooie en "echte" kerstboom.
Gisteren hebben we de boom weer teruggebracht naar de plaats van herkomst. Een mooi ritueel. De boom wordt weer geplant in het weiland en kan komend jaar verder groeien en bloeien, net als mijn dochter...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten